Workshop Wind-Gong bouwen

Workshop Wind-Gong bouwen

Familie workshop: Doen jullie mee? We gaan een wind-gong maken van natuurlijke materialen.

Wat gaan we doen? We gaan ademen, bewegen als een boom, struinen door de natuur en samen bouwen. Dit allemaal in de bostuin van Studio C. Het atelier van Museum Kranenbrugh in Bergen.

Mindfulness: De elementen water, vuur, water en lucht zijn altijd om ons heen. Maar wist je dat deze elementen ook in jou zelf aanwezig zijn? Dat jij ook puur natuur bent? Aan de hand van een fris en speels mindfulness-verhaal gaan we dit samen ontdekken.

Bouwen: Daarna gaan we door de tuin struinen om natuurlijke materialen te verzamelen. Deze grote tuin ligt vol met mooie schatten. Takken, bladeren, stenen, bloemen, dennenappels en grassen. Hiervan maken we een echte wind-gong. Een grote gong of een kleine, alles kan en mag.

Een wind-gong beweegt in de wind en maakt zachte geluiden. Je kunt hem thuis ophangen in de tuin, op je balkon of zelfs binnen.

Waar? We werken in de tuin van Studio C, het atelier van Museum Kranenburgh in Bergen. We zijn de hele middag buiten. Lekker op de grond, in het gras (aarde) met de zon op je toet (vuur) en de wind in je haren (lucht). We zitten naast de prachtige vijver (water).

Praktische informatie

-Ieder gezin krijg een eigen kleedje en een eigen tool-kit om mee te werken.

-Hierin zitten o.a. mesjes, scharen, touw, lint en nog wat andere versierspullen.

-Ouders werken samen met de kinderen. Ik bezoek elk kleedje voor ideeën, inspiratie, helpende hand en uitwerking.

-Corona-proof. De afstand wordt ten alle tijden, met elkaar, in vertrouwen, gewaarborgd.

Deelname: 6 gezinnen met max vier personen.

Wanneer?

– Familie zondag 1augustus 2021

Start om 13:30 tot ongeveer 15:00 uur.

Zorg dat je op tijd bent. Vooraf plassen en plekje zoeken heeft tijd nodig.

Inschrijven via de Agenda

Attentie: De workshop vindt geheel buiten plaats. Bij slecht weer zal deze geannuleerd worden.

Leerdoel: Spelen! Bouwen! De natuur in. Zie al dat moois. Respect voor de natuur. Jij bent de natuur. Zorgvuldigheid. Bewustwording.

Kinderen dragen dit vaak al van nature met zich mee. Ook voor papa en mama geldt dit leerdoel. Kijk maar eens hoe je kind met de natuur omgaat. Hoe makkelijk het ideeën vormt en bouwt. Doe bewust eens een stapje terug, observeer, biedt ondersteuning waar nodig en laat je kind vandaag leidend zijn. Dit is een bijzondere en vooral vrolijke ervaring.