Familie Workshop Avontuurlijk Tekenen

Familie Workshop Avontuurlijk Tekenen

Ouder & Kind: Samen tekenen en schilderen met de natuur

Heb je wel eens gezien hoe mooi de wereld om je heen is? Overal vind je kleine simpele schatten. Stenen, takken, bladeren, bloemen, veren…..en nog veel meer.

Wat gaan we doen? Deze middag zijn we te gast bij Studio C. Dit is het atelier van museum Kranenburgh in Bergen. We gaan buiten schilderen in de prachtige bostuin van het museum.

We starten met een frisse en speelse mindfulness oefening om al onze zintuigen te activeren. Zo worden we helemaal ZEN. Luisteren, voelen, bewegen en kijken. Echt ZIEN doe je namelijk niet alleen met je ogen, maar eigenlijk met je hele lijf.

Na deze oefening gaan we lekker struinen door de bostuin. We verzamelen natuurlijke materialen, om daar zelf echte schilder penselen van te maken. Jullie gaan schilderen en tekenen met de natuur! Met al die takjes, stenen, grassen en nog veel meer vindsels….

Waar?

We gaan schilderen in de bostuin van het museum Kranenburgh in Bergen. Lekker op de grond, onder de bomen, in het gras, met de zon op je toet en de wind in je haren. Wat een prachtige sprookjesachtige locatie.

Praktische informatie

-Ieder gezin krijg een eigen kleedje en een eigen tool-kit om mee te werken.

-Hierin zitten o.a. papier, inkt, verf, doekjes, scharen, touw, lint enz.

Ouders werken samen met de kinderen. Ik loop rond van kleedje naar kleedje om te helpen waar nodig.

Corona-proof. De afstand wordt ten alle tijden, met elkaar, in vertrouwen, gewaarborgd.

-Doen jullie mee? Leuk! Je mag thuis alvast stenen, takken, schelpen zoeken en meenemen hoor.

Wanneer? Zondag 15 augustus 2021. Inschrijven kan via de Agenda.

Van 13:30 uur tot ongeveer 15:00 uur.

Wees op tijd, vooraf plassen en een plekje zoeken heeft tijd nodig.

Attentie: De workshop vindt geheel buiten plaats. Bij slecht weer zal deze geannuleerd worden.

Leerdoel: Er is zo veel moois om je heen. En ook in jezelf. Oog krijgen voor de simpele schoonheid van de wereld om je heen. Spelen. Vrij werken. Samen werken. Genieten van wat je doet, waarmee je werkt en met wie je werkt! Verbinden met de natuur. Dit leerdoel is voor alle kinderen en ook voor alle grote mensen die mee doen.