Wilder Kunst

Wilder Kunst

Verwilderings Academie

in ongeremd rennen
volg je het pad tot je het pad tevoorschijn rent
ren je de zon tevoorschijn en een duinvallei
het mulle zand het helmgras het geruis van de zee
ren je de zee tevoorschijn een steeds onmetelijker zee

Hélène Gelèns
uit: zet af en zweef

-Een real-life Masterclass jaarcursus: Wilder Kunst

-4 blokken, seizoensgebonden, 12 lessen

-Thema’s van de blokken: Aarde, Wind, Water en Vuur

Hoogwaardige Kunst-lessen, anders dan anders. In een kleine groep, gelijkgestemde zielen, werken aan het hervinden van PUURHEID & EENVOUD in jouw eigen kunst. Een jaar lang laten we het resultaat even voor wat het is en duiken diep in proces.

Verbinden met de grond onder je voeten. Je eigen harteklop. Lekker de handen vies maken. Je toet nat van de regen, de wind toelaten in het maakproces. Werken in het bos, op het strand. We werken buiten en ook binnen in een atelier.

Het beste van al mijn verschillende lessen zit in dit jaar.

Zelf maken van penselen, bamboepennen en andere materialen. Struinen, verzamelen. Natuurlijke inkt. Aarde pigmenten. Houtskool stoken op vuur. Tekenen, schilderen, schrijven. Teken meditaties.

Thuiskomen. Rust. Vrij zijn. Puur Natuur. Mindfulness. Sit Spots. Mijmeren. Eenvoud. Wandelen. Slow Art. Vinden van je eigen ritme. Ontvouwen & Ontvangen. Schemertijd.

We gaan op zoek naar de simpele pure Hogere Creatieve energie. In het gewoon aanwezig zijn. Nu. Aandacht bij het materiaal, het handelen, de ervaring.

Wanneer: start najaar 2022, bij voldoende deelnemers

12 lessen

1 dag per maand

Dagindeling: van 9:00 – 15:00 uur en een enkele keer heel vroeg, ochtendschemer of laat in de schemeravond.

Groep: kleine groep van 6 vrouwen

Waar: De ochtend is voor buiten werken. We struinen rondom de duinmeren, het bos en het strand van Bakkum. In de middag werken we in een heerlijk ruim en licht atelier.

Materiaal: we werken met wat we vinden en zelf maken. Je schaft zelf een goed mes aan, eigen grondstoffen voor het maken van inkt/ aardepigmenten/ verf / papier of doek. Uiteraard neem ik ook het een en ander mee. Maar je werkt met jouw eigen materiaal. Je ontvangt een advieslijst.

‘Slapen op de Aarde’: twee nachten op camping De Jagerstee in Epe. Struinen door eindeloze bossen, kleine vennetjes. Sterren kijken liggend op je matje.

( eigen tent mee)

Prijs gehele masterclass: € 1200,00

Schrijf je in op de ‘Lijst van Geïnteresseerden’ en ontvang bericht zodra ik de inschrijvingen open.

Inschrijven klik hier.

Prijs is inclusief alle receptuur voor inkten, verf, krijt / meditaties / duinkaart / DIY set Historische Inkt maken / kampeertarief twee nachten.

Betalen in delen is mogelijk. Gemiste lesdagen kun je, indien mogelijk, inhalen, gaan we samen het bos in.

Deep Listening

Stay tuned!

Jaar cursus Wilder Kunst.