Walk-Draw

Walk-Draw

Leuke en leerzame workshop buiten in het bos. Wandelen en Tekenen.

In het duingebied van Bakkum, Noord Holland, maken we een wandeling langs 3 verschillende locaties. Op elke van deze locaties zullen we de tijd nemen om in alle rust te tekenen. Aan de hand van flora en fauna van Bakkum. Walk-Draw dus…..

  • WANDELEN
  • TEKENEN, basis tekenervaring nodig
  • MINDFULNESS
  • KLEINE GROEPJES
  • VERSE KRUIDENTHEE bij derde loactie
  • NATUUR
  • STILTE

INSTAGRAM voor een introductie filmpje Walk Draw klik hier.

De ochtend zal gestart worden met een frisse mindfulness oefening in een prachtige weide vol zomerbloemen. Via deze oefening worden we weer bewust van onze zintuigen. En deze zintuigen gaan we gebruiken met het tekenen. Wat hoor ik? Wat voel ik? Wat ruik ik? Wat zie ik? Wat ervaar ik?

Vandaar uit wandelen we in stilte naar de andere locaties. Genieten van de prachtige natuur. Buizerds, boomklevers, spechten, ‘witte’ zilverreigers, ijsvogels, hooglanders, wilde paarden, vlinders, libellen, karpers, waterlelies, water, weide, zand, wind, duindoorn….alles is er…wie weet komen we wat tegen….

De focus van deze ochtend buiten werken, ligt vooral op waarnemen. We werken op zicht en naar waarneming. We zullen aandacht besteden aan lijn, vlak, structuur, licht-schaduw werking, toonwaarden. De natuur bevat een schat aan visuele informatie die echt verrijkend kan zijn. En verbazingwekkend simpel in schoonheid.

Het effect van kijken en tekenen op deze manier is licht abstraherend en brengt je tot een dieper gevoel van werkelijk observeren en scheppen. Resultaat is niet belangrijk. We gaan geen ‘kunst’ maken. We gaan een ervaring aan. Van verbinden met onze eigen zintuigen, de natuur om ons heen en proberen dat over te brengen op papier. Kortom lekker tekenen!

Want we kijken de hele dag naar alles om ons heen….maar wanneer Zien wij ook echt??

Praktische informatie:

Locatie: start Karpervijver, Haagsche weg, Bakkum

Aanvang: 9:00 uur tot 11:30 uur

Kleine groep: 4 tot 6 personen

Meenemen: duinkaart, eigen tekenmateriaal mee, water en stoeltje of kleedje om op te werken. Materialen: schetsboek, papier, pen, zwarte stift, potlood, houtskool, krijt, inkt.

Geen toilet in het bos, bereid je voor op wild plassen! Hahaha…..

-Kijk in de agenda voor data, locatie en prijzen.

Een eigen groep samenstellen, met eigen datum is ook mogelijk.

Prijs voor 1 ochtend : €40,00

Prijs voor een set van 3 ochtenden : €100,00

Set van Drie Lessen: Deze ochtenden leiden langs steeds weer verschillende delen van ons duingebied. We zullen als extraatje eigen teken penselen snijden uit takken en wie weet zelfs inkt uit de natuur.

Tevens is de laatste les van deze serie langer op 1 locatie. Waar we al tekenend naar toe lopen. Dus ECHT LOPEND tekenen. Bereid je maar voor op veel plezier! Door op 1 vaste locatie langer te kunnen werken, kunnen we wat natter werken met inkt en waterverf.

Corona: uiteraard 1,5 meter afstand. Iedere deelnemer zorgt voor eigen handschoentjes en desinfecterende emulsie voor de handen. Zolang iedereen voor de eigen benodigdheden zorgt, zal de veiligheid een stuk makkelijker te handhaven zijn. Ik draag een spatscherm bij het samen bespreken van de gemaakte werken. Ik zal bij aanmelden vragen naar jouw gezondheid.