Duin Fluisteren

Duin Fluisteren

….Wind & Water….’

Wandelen met Sonja Tara

Duin Fluisteren. Ik neem jullie mee op pad door de duinen van Bakkum. We wandelen langs de meren, net achter het strand, diep het bos in. Drinken thee van munt met wat jong Braamblad. Genieten van de zeewind, de zon en af wie weet zelfs de regen. We laten ons leiden door het ritme van de natuur.

We hoeven even niets. H-e-l-e-m-a-a-l – N-i-e-t-s.

Ga je mee? Wees welkom. Ik ken het duingebied op mijn duimpje.

We doen tijdens deze wandeling een paar eenvoudige Bosbad oefeningen. Om ons via de zintuigen te verbinden met de prachtige natuur om ons heen, de adem, onze eigen harte klop. Ruiken, proeven, horen, voelen, zien. Thuis komen bij jezelf. De rust in je lijf voelen zakken.

Je krijgt een Bos-Schetsboek, potlood en een flesje natuurlijke inkt. Waarmee we ons visueel verbinden met de zintuigen, de wind, het water, de zon, de dieren rondom je. Teken ervaring absoluut niet nodig.

Het tekenen is als een natuurlijke meditatie.

‘…….Bosbaden, is een methode om jezelf heerlijk onder te dompelen in de natuur. Je zintuigen te activeren en aanwezig te zijn in het Groene Nu. Ontladen en weer helemaal opladen.….’

We wandelen verder in stilte. Gewoon -zijn- met jezelf en de natuur.

Het is hier zo mooi, je hoofd wordt vanzelf stil.

We nemen daarna tijd & ruimte om lekker samen te liggen in het gras, bij het grote duinmeer. Mijmeren, gezellig wat praten. En als jij stil wilt blijven, is dat ook goed.

Thee drinken. Wat lekkers eten. In alle vrijheid genieten van de prachtige natuur. Buizerds, boomklevers, spechten, ‘witte’ zilverreigers, ijsvogels, hooglanders, wilde paarden, vlinders, libellen, karpers, waterlelies, water, weide, zand, wind, duindoorn, alles is er, wie weet komen we wat tegen.

Je kunt ook mee op een Schemer wandeling. We lopen dezelfde route, maar op verschillende tijden. Het duin is namelijk sprookjesachtig mooi in de ochtendschemering, de vroege ochtend en in de avondschemering. Dezelfde natuur, maar met een compleet andere beleving. Wat denk je wat er gebeurt met je zintuigen in de schemer…..

De overgang van naar dag naar nacht (en vice versa), heeft zo zijn eigen energie en sfeer. De dieren reageren op zonsopkomst en zonsondergang. En als je echt kunt luisteren….stil bent in jezelf, echt kunt voelen…zal je ervaren dat ook jij deel bent van dit natuurlijke ritme. Schemertijd.

Praktisch

Start bij voldoende deelnemers

Inschrijven? Data in de agenda: klik hier

Een eigen groepje met een privé wandeling, op eigen datum, kan ook!

Locatie: start Haagsche weg in Bakkum. Gratis parkeren tegen de bosrand aan

Afstand: ongeveer 6 km

Groep: kleine groep 6 tot 8 personen

Prijs per persoon: losse wandeling € 55,00

Schemer Serie , 3 wandelingen, p.p, € 150,00

Exclusief dag duinkaart € 2,00. Betaal link PWN ontvang je bij inschrijving

Inclusief Bos Schetsboekje, flesje natuurlijke inkt van boombast of zaden

Kom je van ver? Maak er een kleine retraite van voor jezelf!

Overnachten? Klik hier.

Bij zeer slecht weer zal ik de wandeling annuleren en ontvang je uiteraard de betaling terug. Bij lichte regen gaat het gewoon door.