3-delige cursus Experimenteel Tekenen & Schilderen

3-delige cursus Experimenteel Tekenen & Schilderen

Ben jij stoer en sta jij open voor experimenteren? Kom gewoon lekker meedoen als jij toe bent aan een frisse wind door jouw werk en technieken

Wat gaan wij doen? In deze korte cursus wordt er aandacht besteedt aan bewust observeren en waarnemen. Zowel van het object dat wij gaan tekenen en schilderen, het werken zelf,  als van dat wat wij in ons zelf ervaren.

Mindfulness: Elke les zal dan ook gestart worden met kunstzinnige Mindfulness oefeningen. Zo train jij de Oog-Hart-Hand coördinatie. En trigger jij de creatieve rechter hersenhelft. Verbinden met je hart, je passie en de expressie daarvan.

Rattle The Brain: Door gebruik te maken van Speelse Experimentele Technieken kun jij op een totaal andere wijze, tot nieuwe beelden komen. Afwijkend materiaal en vernieuwende technieken nodigen jou uit de controle los te laten en weer met plezier te werken! Er komt als vanzelf een soort vrijheid over jou heen. Resultaat is niet meer belangrijk. De ervaring zelf en de dialoog met het materiaal staan voorop.

Materiaal: Er wordt o.a. gewerkt op papier, met acrylverf, potlood, stift, krijt, houtskool, inkt, water.

Wij gebruiken soms gewone penselen, maar gaan ook ons eigen schilder gereedschap maken van natuurlijke materialen en huis-tuin-keuken objecten.

De lesmethoden zijn speels en uitdagend! Ze vragen om een open mind en een stevig gevoel voor losbreken van gebruikelijke manieren om tot beeld te komen.

Beweging = Energie = Emotie = Beeld.

Ervaar jouw eigen innerlijk kompas.

Break Free.

Wij gaan onder andere werken met:

-Creatieve bewustwordingsoefeningen

-Experimentele teken en schilder oefeningen

-Blind Contouren

-Mark Making

-Expressief Tekenen & Schilderen, Automatisch Schilderen

-Werken op muziek en ook in stilte

Praktische informatie:

-Cursus: 3 middagen van 13:00 tot 16:00 uur

-Groep van 6 tot 8 personen. Bij voldoende aanmeldigen kan er een tweede groep gestart worden. Je kunt je dus op de reserve lijst laten plaatsen.

-Locatie: Ateliers van Crejat Alkmaar. INSCHRIJVEN Klik hier

Data: Voor 2021 zijn er nog geen nieuwe data gepland. Ik wacht de lockdown even af.

Zaterdag 31 oktober 2020 / 14 november 2020 / 28 november2020. Start 13:00 uur tot 16:00 uur.

-Zelf favoriete teken en schilder spullen mee nemen. Schetspapier, inkt en houtskool. Je krijgt instructies over de zwaardere papiersoorten welke we gaan gebruiken.

-Prijs: 165,00 euro per persoon

Wij vragen van jou een bereidheid en een overgave om ‘vies’ te worden. Netjes werken….daar doen wij niet aan. Draag werkkleding en zorg voor wat doeken, oude kranten en iets van babydoekjes voor de handen.

Workshops worden gegeven in Alkmaar en Bakkum. Kijk in de agenda voor data, locatie en prijzen.

.