Zomer Workshop ‘Zen Tekenen’

Zomer Workshop ‘Zen Tekenen’

Deze workshop vind gedeeltelijk buiten plaats.

Wij werken deze zomer in de bostuin en atelier van Museum Kranenbrugh:

Speciale gasten: nog voor openingstijd starten wij in het museum. In alle rust en stilte trekken wij het museum in. Bij de dan lopende tentoonstelling volgen mindfulness oefeningen. Simpele oefeningen waarbij iedereen terug kan keren naar de eigen zintuigen en de eigen harte-klop.

Daarna gaan wij naar buiten in de bostuin. Op zoek naar natuurlijk materiaal om zelf penselen en schilder gereedschap van te maken.

Met een kop verse thee erbij, maken wij een set ‘ Mark Making Tools’ van de takken, grassen, bladeren, veren en stenen die wij gevonden hebben. Hiermee zullen wij een paar geleide oefeningen doen met papier en inkt.

Het tweede deel van de workshop zal in stilte verlopen. Ieder mag een plek voor zichzelf inrichten met papier, inkt en de zelfgemaakte penselen. Onder de bomen, in de schaduw, in het gras… Hier mag je aan de slag gaan. Wij sluiten gezamenlijk af met een korte beschouwing van wat wij gemaakt en ervaren hebben. Penselen en werkstukken mogen allemaal mee naar huis.

Teken of schilder ervaring niet nodig! Dus voel je vrij….

Door de onvoorspelbaarheid van de techniek en de penselen word je uitgenodigd controle te laten varen en opnieuw verbonden te raken met tekenen en schilderen.

Speel, ontdek, experimenteer en hervind jouw eigen beeldtaal. Het hoeft niet mooi…het mag los! Ontdek wat het met jou doet. Ruimte om te zijn.

In de stilte van het Zijn, ervaar je het krassen van je houten takje op papier…de vogels …de wind…. Jouw  eigen ademhaling.  Zen Tekenen.

Praktische info:

-Datum: Zaterdag 14 augustus 2021

-Aantal personen: 6 tot 8

-Duur workshop: van 8:45 tot 12:30 uur

Deze zomer ochtend wordt gesubsidieerd door de gemeente Bergen! Pak je kans!

Prijs: € 30,00 inclusief alle materialen. (Normaliter vraag ik € 55,00 voor een workshop Zen Tekenen.)

-Alle gemaakte natuurlijke penselen en tools mogen uiteraard mee naar huis!-

-Een eigen groep samenstellen, met eigen datum is ook mogelijk.

-Inschrijven via de Agenda.